2011. november 16., szerda

Mi már készülünk a karácsonyra

Holnaptól dolgozom, ezért idén jó korán kezdtük el a karácsonyi készülődést, hogy minden készen legyen az ünnepre. Néhány aprósággal igazi ünnepi hangulatot tudtunk varázsolni a lakásba.


Mivel a gyerekek épp aktuális kedvence az Oroszlánkirály, ezért idén többek közt ilyen hűtőmágneseket fognak kapni ajándékba. Az idei sláger kézműves technika nálam a papírmasé, idén szinte mindenki ezzel a technikával készült ajándékokat kap majd.


Ez az álkandalló a fiókos TV-s szekrényből lett kialakítva. Két kartondobozból készítettük el Jozsóval a vázat, amit fűrészporos tapétával vontunk be és szivacsnyomdázással díszítettünk. A "tűztér" egy pataki tál, illetve egy lapos teflon tepsi, amibe egyszerű teamécseseket tettünk a tűz imitálására.

Az álkandalló díszítéséhez kézzel készült papír mikulásvirágokat és boszorkánylépcsőt használtam. Később majd kerülnek rá angolszász szokás szerint mikuláscsizmák is, amibe majd kisebb ajándékokat fogunk beletenni.
Mikulásra a gyerekek egy-egy papírmasé Mikulást fognak kapni, ezeket is előre elkészítettem, hogy csak be kelljen csempészni a csizmácskákba.


A bejárati ajtónkra szintén papírmasé technikával készült koszorú került. Egy egyszerű kartonból kivágott koszorú alapra ragasztottam fel egy rakás papírmasé golyót, amit aztán festettem és lakkoztam. A díszítést pitypangág és kukoricacsuhéból készült harangok adják.

A télre való hangolódást segítik elő ezek a papírmasé hóemberek is, amiknek ugyan sálja is van eredetileg, de a gyerekek általában leszedik róluk. Hiába, idebent jó meleg van, nem kell sál...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése